• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia grecka: Przepisy na gyros i moussakę

Warzywa, owoce i grzyby są w stanie wywodzić się z rozmaitych źródeł. Rzecz jasna te najzdrowsze będą uprawiane w sposób ekologiczny. Są niemniej jednak nieco droższe od innych. Dzieje się tak, ponieważ hodowcy, którzy zajmują się ich uprawą, wykorzystują tylko naturalne nawozy. Muszą również liczyć się z znacznie większym ryzykiem zniszczenia towarów przez różnorodnego typu owady. Ekologiczne jarzyny i owoce nie mogą być pryskane środkami chemicznymi. To wszystko sprawia niemniej jednak, że mają z pewnością mnóstwo poprawniejszy smak i zapach – wypróbuj Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To naturalnie dzięki temu ostatniemu łatwiej nam rozpoznać w sklepie zdrowe towary. W większości wypadków na pierwszy rzut oka wyglądają gorzej niż artykuły wyhodowane przy pomocy środków chemicznych. Pomidory czy marchewki mają nieregularny kształt. Również truskawki nie są kolosalne oraz nie wyglądają tak samo. Podobnie jest z jabłkami. Te ekologiczne zazwyczaj mają bledszy, mniej równomierny kolor. Warto się niemniej jednak tym nie zrażać. Towary wyhodowane przy estymie zasad uprawy ekologicznej na pewno mają bardziej intensywny aromat i smak, którego brakuje wszystkim innym.

1. Kliknij tutaj

2. Sprawdź teraz

Kuchnia tajwańska: Przepisy na bubble tea i gua bao

Categories: Kulinaria

Comments are closed.